OM VINOLIO

Om Vinolio

Vinolio AB är ett företag med siktet inställt på ekologiska viner från italienska gårdar. Vi vänder oss till restauranger med serveringstillstånd och privatpersoner som söker välgjorda viner med personlighet och karaktär som speglar sitt ursprung.

Traditionella, udda och internationella druvor ryms i portföljen. Kunskap och kvalitet är det som styr valet av producenter. Hantverksmässiga viner där både tradition och innovation finns med. Det är ett samarbete med vinmakare som visar stor respekt för miljön i sitt arbete i vingården och som använder så lite påverkan som möjligt under tillverkningsprocessen.

För mer information kontakta Pernilla Nilheim på 0708-208192 eller maila pernilla.vinolio [at] gmail.com

Välkommen!

Om mig

Min passion för Italien med dess mat och dryckeskultur började för mer än tjugo år sedan.

Tre års vistelse i Toscana gav mig inspiration till att öppna en italiensk restaurang tillsammans med en partner och vän, Sandra Tognelli.

Vi huserade på östra Södermalm i sju år med vår spaghetteria Zucchero. Två gånger gulddrakenominerade och vinnare av Nöjesguidens Stockholmspris 2001 är någonting jag fortfarande är glad och stolt över.

Matlagning, både professionellt och privat har alltid varit centralt i mitt liv och vin är för mig ett komplement till maten, som lyfter och förhöjer upplevelsen så därför kom steget in i den italienska vinvärlden naturligt.

Med en sommelierutbildning från Restaurangskademin och WSET nivå 2 och 3 har jag fördjupat mina kunskaper och sedan 2016 importerar jag vin från Italien.

Jag bygger och vårdar en personlig relation till de producenter jag samarbetar med och gemensamt för dem är att de alla jobbar med stor respekt för naturen, hantverksmässigt och med stor kunskap. Detta ger kvalitativa viner, personliga med själ och ursprungskänsla.

Jag har fått förtroendet att förmedla deras passion till den som uppskattar ett gott glas genuint vin här i Sverige.

Salute!